Qui som

Història i constitució del grup
Des de l’any 2000 i fins ara de manera ininterrompuda, cada any un grup d’estudiants de magisteri d’Educació Infantil ha realitzat el seu pràcticum a les escoles de Pistoia (Itàlia). Som ja quasi quaranta persones les que hem pogut conèixer de primera mà els serveis educatius dels que disposa aquesta ciutat de la Toscana italiana.
Durant aquests nou anys s’ha establit una relació estreta entre la Universitat de les Illes Balears i l’Equip d’Assessorament Pedagògic de Pistoia. L’esmentat equip va demanar a na Maria Antònia Riera Jaume que realitzàs una conferència en la qual es fes memòria i valoració d’aquest ja consolidat intercanvi. Amb la finalitat de preparar aquesta conferència na Maria Antònia Riera organitzà una trobada de totes les que havíem participat d’aquesta experiència. Aquest va ser l’inici d’una sèrie de trobades que ens han engrescat a seguir investigant de manera conjunta i a consolidar-nos com a grup.

Anuncis

13 responses

26 04 2009
XISCA BESTARD

HOLA! SOM NA XISCA, MESTRE D’EI I EPRI, I JO TAMBÉ VAIG TENIR L’OPORTUNITAT DE FER EL PRÀCTICUM A PISTOIA, EXPERIÈNCIA QUE NO S’OBLIDA MAI I QUE FEU QUE QUAN COMENÇÉS A FER FEINA AQUÍ A MALLORCA TOPÉS AMB UNA REALITAT TOTALMENT DIVERSA I DESORIENTANT, ILÒGICA PER A MI. M’ENCANTARIA PODER REUNIR-ME AMB VOSALTRES, ASSISTIR ALS SEMINARIS I PODER PARTICIPAR DEL VOSTRE PROJECTE D’INVESTIGACIÓ, RECERCA I TREBALL.

SALUTACIONS
XISCA

15 05 2009
Susana Bonnin

Benvinguda Xisca
La propera reunió és dia 15 DE JUNY a l’ICE a les 18h!Demana a la recepció pel seminari d’infantil i et diran l’aula que ens han assignat per aquest dia.
Susanna

16 11 2009
mªjose giraldo

hola! SÓC UNA MESTRA D´UNA ESCOLA DE NOVA CREACIÓ A BARBERÀ DEL VALLÈS. AL NOSTRE CLAUSTRE VALOREM MOLT EL PODER VISITAR ESCOLES I COMPARTIR PROJECTES EDUCATIUS. ELS DE LES ESCOLES DE PISTOIA ELS TROBEM SUPER INTERESSANTS I PER AQUEST MOTIU VOLDRIEM ORGANITZAR UN VIATGE.
ENS PODRIEU AJUDAR A GESTIONAR CONTACTES. US ESTARIEM MOLT AGRAÏTS

13 03 2010
esther

bona tarda, soc esther, coordinadora pedagogica d’ una llar d’ infants de badalona. fa poc que estic intruduida en el tema i arrel d’ unes jornades amb anna lia, estic molt interessada en saber més i conèixer les escoles infantils de pistoia, la seva manera de fer, els espais, materials…
encara hi han places per anar al viatge??

espero la vostra resposta.

moltes gràcies.

14 03 2010
AinaC

Hola Esther!
Em sap greu però el viatge va ser l’any passat, ara farà un any! No tenim cap viatge preparat no pensat, el que estam intentant és fer petites coses per donar a conèixer les experiències que vam viure fent les pràctiques a Pistoia. Si fem unes jronades o alguna cosa estarà anunciat a aquest blog, de moemnt no sabem si podrna ser aquest curs o el següent. Gràcies per visitar el nostre blog!

15 12 2010
María

Hola!, soy maestra de educación infantil y me gustaría conocer el grupo. Yo conozco la experiencia de las escuelas de Reggio Emilia y estaría interesada en profundizar sobre las escuelas de Pistoia. Que tendría que hacer para asistir a los encuentros?
muchas gracias.

15 12 2010
AinaC

Hola Maria!
La nostra primera pregunta és: d’on ets? Vius a Mallorca?

16 12 2010
María

Hola Aina!, no se dónde leí Barcelona y pensaba que estábais por Catalunya. Sabeis de algún grupo parecido al vuestro que exista por Barcelona? que pena no estar allí!!.
Gracias!
María.

22 03 2011
Aina

No, no cneixem cap grup a Barcelona

19 10 2011
Isabel Rodríguez

Hola!

Sóc la Isabel de l’escola Congrés-Indians. He conegut el vostre bloc i la vostra feina a través del bloc del Joan Doménech. La nostra escola porta un curs engegada i també treballem per ambients. Ja ens han parlat molt i molt de Pistoia i, després de conèixer el treball de Reggio Emilia, tenim moltes ganes de posar-nos en contacte amb d’altres escoles que duguim a terme projectes com el de Pistoia o Reggio. He vist que esteu en contacte amb escoles que tenen aquest tipus de metodologia. Com ho podem fer per entrar en contacte amb vosaltres i amb aquests projectes. Ens resultaria molt i molt interessant i enriquidor.

Us passo els links dels nostres blocs per tal que també ens conegueu a nosaltres una mica més:

http://cafepedagogic.wordpress.com/

http://blocs.xtec.cat/principalcongresindians/

http://blocs.xtec.cat/diaadiacongresindians/

Moltes gràcies per la vostra atenció!!!!

Isabel

20 10 2011
AinaC

Hola! he fet una ullada als vostres blogs!!! enhorabona, quina feinada!!
Nosaltres estem a Mallorca i ens veiem 2 o 3 vegades per trimestre segons la feina. El curs passat vam començar a donar una mica de difusió a algunes escoles que comencen a fer feina en aquesta linia, la dels ambients. Per aquest curs volem fer un intercanvi d’experiències però tot està a l’aire. El pròxim dia de trobada parlaré a les companyes de vosaltres….tot i que pel què veig vosaltres sou una escola nova i això ajuda molt en l’estètica que perseguiu, fantàstica. Nosaltres totes som mestres d’escoles publiques….i els edificis són els que són, vells, pobres… ens queda molt camí. T’escriuré un correu personal………

20 10 2011
Isabel Rodríguez

Hola Aina!

Gràcies per respondre tant ràpid! Les escoles antigues són una limitació, però t’haig de fer un matís. Nosaltres som una escola nova, però estem a barracots i ja et pots imaginar com són: grisos, tristos i amb uns mesures molt i molt limitades. L’any passat vam fer molts esforços per intentar mantenir un entorn més estètic, però les nostres pròpies limitacions en ho van impedir. Per això quan, per casualitats de la vida, vam conèixer a la Paola Soggia (mestra a Reggio Emilia, mestra a una escola reggiana a Catalunya, tallerista i assesora en la creació d’ambients) i ens va oferir el seu assessorament no vam dubtar-ho ni un minut. Va ser una inversió de temps i economia però va ser una molt bona pensada. No només ens va canviar els nostres ambients, sinó que a sobre ens va ajudar a estructurar-nos mentalment. Us passo el link de la web de la Paola per si esteu interessades:

http://www.diip.es/

Una abraçada!

27 11 2011
Susana Bonnin

Hola Isabel
Soc na Susana, una mestra del grup Pistoia de Palma, i el 21 de gener visitaré per segona vegada l’escola de El Martinet. Voldría saber si podría fer-vos una visita el divendres 20 per la tarda, aprofitant el viatge de Palma a Barcelona, per conèixer la vostra escola i establir un primer contacte per si alguna vegada feim alguna activitat interessant comptar amb vosaltres.
Una abraçada
Susana Bonnín
el meu mail és susabon21@hotmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: